Kategorie
 
 
 
 
 

Stojí luxusní zahradní nábytek za investici?

V současnosti se posouváme směrem k tomu, abychom vnitřní pohodlí přenesli i do našich zahrad a vnímali je jako rozšíření našeho domova, kde se můžeme bavit a odpočívat. Trávíme v nich stále více času, a proto se pro nás zahrady a venkovní prostory stávají stále důležitějšími. Podobně jako jsme za poslední roky investovali do vylepšování našich domovů, začínáme investovat i do našich vnějších prostor, abychom je proměnili ve skutečné oázy klidu, kde můžeme relaxovat a užívat si krásných chvil.

Vyplatí se investovat do luxusního zahradního nábytku?

V posledních letech se stále více zaměřujeme na propojení interiéru a exteriéru našich domovů, díky čemuž jsou naše zahrady rozšířením vnitřních prostor. Trávíme v nich mnohem více času a stejně jako jsme investovali do kvalitního vybavení našich obývacích pokojů a ložnic, začínáme věnovat pozornost i našemu venkovnímu prostředí. Vytvoření venkovní oázy, kde můžeme odpočívat a bavit se, se stalo prioritou.

Skutečně kvalitní zahradní nábytek je klíčem k tomu, abychom se v našich zahradních prostorách cítili pohodlně a šťastně. Jako rozšíření našich obývacích pokojů je přirozené se ptát, proč je zahradní nábytek často dražší než nábytek interiérový. Na první pohled se to může zdát nelogické, ale rozdíl spočívá v jejich účelu a konstrukci.

Proč je tedy venkovní nábytek dražší než interiérový?

Interiérový nábytek má jasné role:
- Musí vypadat skvěle
- Musí být pohodlné
- Musí být atraktivní barvou a stylem
- Musí vydržet každodenní používání

Zahradní nábytek však musí splňovat všechna tato kritéria, ale kromě toho se musí vyrovnat i s obtížnými venkovními podmínkami. Musí odolat slunci, dešti, větru a vlhkosti, což je výzva, kterou běžný interiérový nábytek zvládne pouze krátkodobě.

Co ale dělá zahradní nábytek opravdu kvalitním a proč se vyplatí investovat do luxusu?

U levnějšího nábytku můžeme očekávat, že po roce až dvou začne ztrácet svůj původní vzhled a funkčnost. Materiály mohou vyblednout, dřevo může začít hnít a kov může oxidovat a začít rezivět. Kvalitní zahradní nábytek je navržen tak, aby vydržel výrazně déle a poskytoval nám pohodlí a styl po mnoho let.

Jak poznat luxusní zahradní nábytek?

Jedním z hlavních ukazatelů je záruka. Prestižní výrobci nabízejí na své výrobky dlouhodobé záruky – například SUNS poskytuje na své zahradní sady záruku 5 let. Pokud je výrobce přesvědčen o dlouhé životnosti svého nábytku, je to dobré znamení vysoké kvality.

Z čeho je kvalitní zahradní nábytek vyroben?

Klíčovou roli hrají použité materiály. Vysoce kvalitní dřevo, jako je teak, odolné ratanové proutí, robustní kovy, lano odolné vůči povětrnostním vlivům a polštáře z voděodolných materiálů – všechny tyto prvky jsou navrženy tak, aby elegantně a dlouhodobě odolávaly drsným venkovním podmínkám.

Nadčasový design a přísná kontrola kvality

Luxusní zahradní nábytek má nadčasový design, který nestárne ani po letech a podléhá jen minimálním módním trendům. Kvalitní výrobci dbají na přísnou kontrolu kvality v každém kroku výrobního procesu, aby byl každý kus nábytku z jejich dílny dokonale barevně a stylově sladěn.

Proč je luxusní zahradní nábytek udržitelnější?

Mnoho výrobců se zaměřuje na udržitelné a efektivní výrobní postupy. SUNS se například pyšní ekologickým přístupem, kdy se velká část odpadu recykluje, což podporuje ekologickou odpovědnost a udržitelnost. Jejich výrobky jsou často vyrobeny z recyklovaných materiálů a jsou také 100% recyklovatelné.

Vyplatí se investovat do luxusního zahradního nábytku?

Tato otázka je častým dilematem mnoha lidí, kteří chtějí zkrášlit a vylepšit své venkovní prostory. Prvotní myšlenka může být, že luxusní zahradní nábytek je drahý, a proto si ho nemůže dovolit každý. Je však třeba vzít v úvahu několik důležitých faktorů, díky nimž je tato investice ziskovou záležitostí a přesahuje rámec jednoduchého srovnání cen. Za prvé, luxusní zahradní nábytek je vyroben z vysoce kvalitních materiálů. Mohou to být exotické dřeviny, jako je teak, mahagon nebo iroko, které jsou známé svou odolností vůči povětrnostním podmínkám a škůdcům. Kromě dřeva se často používá nerezová ocel, hliník nebo vysoce kvalitní plasty, které kombinují pevnost a estetickou hodnotu. Tyto materiály jsou obvykle zpracovány tak, aby byly odolné vůči korozi, UV záření a vlhkosti, což zajišťuje jejich dlouhodobou životnost. Dalším aspektem je řemeslné zpracování. Luxusní nábytek je často ručně vyráběný a jeho výroba vyžaduje vysokou úroveň řemeslného zpracování.

Řemeslníci věnují velkou pozornost detailům a každý kus vyrábějí s důrazem na kvalitu, což znamená, že získáte jedinečný a vysoce kvalitní produkt. Tyto náročné výrobní procesy zvyšují cenu, ale také zajišťují, že nábytek bude pevný, stabilní a zachová si svůj tvar a vzhled po mnoho let.

Luxusní zahradní nábytek není jen o praktičnosti, ale také o estetice. Design takového nábytku často respektuje nejnovější trendy a často se skládá z moderních, elegantních nebo dokonce avantgardních kousků, které mohou zcela změnit vzhled vašeho zahradního prostoru. Vyšší estetický dojem může zlepšit celkový komfort a pocit pohody při pobytu venku, ať už se jedná o rodinná setkání, oslavy nebo jen klidné chvíle relaxace. Investice přináší i některé praktické výhody. Díky kvalitním materiálům a zpracování má nábytek delší životnost, což může být v konečném důsledku ekonomicky výhodné.

Místo opakovaného nákupu levného nábytku, který se po krátké době opotřebuje a zhorší, můžete mít jednu kvalitní sadu, která vám vydrží mnoho let. To znamená méně odpadu, a tedy i menší negativní dopad na životní prostředí. Luxusní nábytek je navíc často dodáván s řadou doplňků a možností personalizace, které vám umožní přizpůsobit si jej přesně podle vašich potřeb a vkusu. Můžete si vybrat z různých barev, látek nebo materiálů, abyste dosáhli dokonalého vzhledu, který se hodí do vašeho zahradního prostoru. Tato flexibilita je dalším důvodem, proč se vyplatí investovat do luxusních produktů.

Posledním aspektem, který nelze opomenout, je pocit prestiže a spokojenosti. Vlastnictví luxusního zahradního nábytku přináší určitý status a pocit jedinečnosti. Když hostíte přátele a rodinu, vysoce kvalitní a atraktivní nábytek může být zdrojem potěšení a hrdosti. Pro mnoho lidí je to způsob, jak vyjádřit svůj vkus a styl. Všechny tyto faktory dohromady naznačují, že investice do luxusního zahradního nábytku se opravdu vyplatí. I když je počáteční cena vyšší, konečný výsledek často předčí očekávání z hlediska kvality, estetiky a dlouhodobé užitné hodnoty. Pokud vezmete v úvahu všechny tyto aspekty, luxusní zahradní nábytek může být nejen racionální, ale také velmi uspokojivou volbou pro váš dům a zahradu.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze