Kategorie
 
 
 
 
 

Ochranné kryty: Jak ochránit váš zahradní nábytek během deštivého počasí

Zahradní nábytek je nedílnou součástí každé dobře zařízené zahrady či terasy. Poskytuje nám pohodlí, styl a prostor pro relaxaci během teplých letních dnů i chladnějších podzimních večerů. Je to investice, která dokáže výrazně zvýšit kvalitu našeho vnějšího životního prostoru a přinést nám mnoho hodin potěšení v přírodě.

Nicméně, jak všichni dobře víme, počasí může být velmi nevyzpytatelné a často i neúprosné. Déšť, intenzivní sluneční záření, vlhkost či dokonce sníh – všechny tyto přírodní živly dokáží v průběhu času výrazně poškodit i ten nejkvalitnější zahradní nábytek. Dřevěné části mohou začít praskat a hnědnout, kovové prvky rezavět a textilie blednout nebo plesnivět.

Naštěstí existuje jednoduché a efektivní řešení, jak těmto problémům předejít – ochranné kryty na zahradní nábytek. V tomto rozsáhlém průvodci se podíváme na to, proč jsou tyto kryty tak důležité, jaké výhody přinášejí a představíme si tři špičkové značky, které nabízejí řešení pro různé potřeby a rozpočty.

Proč jsou ochranné kryty nezbytné?

Mnozí lidé podceňují sílu přírody a její vliv na venkovní nábytek. Je snadné předpokládat, že kvalitní nábytek vydrží vše, co na něj příroda sešle. Realita je však často jiná. Podívejme se blíže na hlavní hrozby, kterým čelí náš zahradní nábytek:

1. Vlhkost: Je jedním z největších nepřátel zahradního nábytku. Ať už se jedná o déšť, rosu nebo vysokou vzdušnou vlhkost, voda dokáže napáchat značné škody. Podporuje růst plísní a hub, které nejen že znehodnocují vzhled nábytku, ale mohou být také zdraví škodlivé. Navíc vlhkost způsobuje korozi kovových částí a může vést k nadýmání a praskání dřeva.

2. UV záření: Slunce je sice příjemné pro nás, ale pro náš nábytek může být velmi ničivé. Intenzivní UV záření způsobuje blednutí barev, což je obzvláště patrné na textiliích a plastech. Kromě toho může způsobit křehnutí a praskání mnoha materiálů, včetně dřeva a některých typů plastů.

3. Teplotní výkyvy: Střídání tepla a chladu, zejména v přechodných obdobích, může vést k roztahování a smršťování materiálů. To může způsobit praskání, deformace a celkové oslabení struktury nábytku.

4. Nečistoty a usazeniny: Prach, pyl, listí a jiné nečistoty se mohou usazovat na povrchu nábytku. Pokud nejsou pravidelně odstraňovány, mohou způsobit skvrny a v kombinaci s vlhkostí vytvářet ideální prostředí pro růst plísní.

5. Ptačí trus a hmyz: Ačkoli to může znít banálně, ptačí trus je nejen nepříjemný, ale může být také agresivní vůči povrchu nábytku. Některé druhy hmyzu zase mohou poškodit dřevěné části nábytku.

Kvalitní ochranný kryt funguje jako neviditelný štít, který chrání váš nábytek před všemi těmito hrozbami. Poskytuje fyzickou bariéru proti dešti, sněhu a přímému slunečnímu záření. Zároveň umožňuje cirkulaci vzduchu, čímž zabraňuje hromadění vlhkosti a vzniku plísní. Tím výrazně prodlužuje životnost vašeho nábytku a udržuje jej v dobrém stavu po dlouhá léta.

Tři top značky na výběr

Na trhu existuje mnoho značek ochranných krytů, ale ne všechny nabízejí stejnou úroveň ochrany a kvality. Po důkladném průzkumu a analýze jsme vybrali tři špičkové značky, které se vyznačují vynikajícím poměrem ceny a kvality, inovacemi v oblasti materiálů a nejvyšší úrovní ochrany. Podívejme se na každou z nich blíže:

1. Aerocover: Spolehlivost za přijatelnou cenu

Aerocover je značka, která se zaměřuje na poskytování kvalitní ochrany za dostupnou cenu. Jejich kryty jsou vyrobeny z odolného polyesteru s PU (polyuretanovou) úpravou, což jim dodává vynikající ochranné vlastnosti.

Hlavní výhody ochranných krytů Aerocover:

- Dostupnost v různých velikostech: Ať už máte malou zahradní soupravu nebo rozměrný jídelní stůl, Aerocover nabízí kryty pro téměř každý typ zahradního nábytku.
- Snadné použití: Kryty jsou navrženy tak, aby se daly snadno nasadit a složit, což ocení zejména starší uživatelé nebo ti, kteří často mění polohu svého nábytku.
- Odolnost vůči UV záření: Speciální úprava materiálu poskytuje ochranu proti škodlivým účinkům slunečního záření, čímž prodlužuje životnost nejen krytu, ale i samotného nábytku.
- Cenová dostupnost: Ve srovnání s jinými prémiovými značkami nabízí Aerocover vynikající poměr ceny a kvality, což z ní činí ideální volbu pro ty, kteří hledají spolehlivou ochranu bez výrazného zatížení rozpočtu.

Ochranné kryty Aerocover jsou ideální pro běžné použití v mírném podnebí. Jsou obzvlášť vhodné pro ty, kteří svůj nábytek pravidelně používají a potřebují flexibilní řešení, které se snadno skládá a rozkládá.

2. Tierra Outdoor: Inovace pro náročné

Tierra Outdoor je značka, která se zaměřuje na inovace v oblasti materiálů a designu ochranných krytů. Jejich kryty jsou vyrobeny z materiálu Multivilament s polypropylenovou úpravou, což přináší řadu výhod:

- Vynikající odolnost vůči vodě a UV záření: Materiál Multivilament poskytuje mimořádnou ochranu proti všem typům povětrnostních vlivů, včetně intenzivního slunečního záření a silného deště.
- Prodyšnost zabraňující kondenzaci: Na rozdíl od mnoha jiných krytů, ty od Tierra Outdoor umožňují cirkulaci vzduchu, čímž zabraňují hromadění vlhkosti pod krytem. To je klíčové pro prevenci vzniku plísní a rzi.
- Dlouhá životnost: Díky použití vysoce kvalitních materiálů a pokročilých výrobních technik mají tyto kryty mimořádně dlouhou životnost, což z nich činí výbornou dlouhodobou investici.
- Snadná údržba: Kryty Tierra Outdoor se snadno čistí a udržují, což šetří čas a energii uživatelů.

Tyto kryty jsou perfektní volbou pro oblasti s proměnlivým počasím a pro ty, kdo hledají řešení s minimální potřebou údržby. Jsou ideální pro lidi, kteří chtějí investovat do dlouhodobé ochrany svého nábytku a ocení pokročilé technologie.

3. SUNS Goretex: Špička bez kompromisů

SUNS představuje absolutní vrchol v oblasti ochrany zahradního nábytku. Jejich kryty využívající materiál Goretex jsou známé svými excelentními vlastnostmi:

- Extrémní odolnost vůči všem živlům: Ať už jde o silný déšť, intenzivní slunce, sníh nebo mráz, kryty SUNS Goretex poskytují nejvyšší úroveň ochrany za všech podmínek.
- Nejlepší prodyšnost: Goretex je známý svou schopností odvádět vlhkost při zachování vodotěsnosti. To znamená, že váš nábytek zůstane suchý, ale zároveň nebude trpět kondenzací.
- Nejdelší životnost: Tyto kryty jsou navrženy tak, aby vydržely roky intenzivního používání bez ztráty svých ochranných vlastností.
- Odolnost vůči plísním: Speciální úprava materiálu aktivně brání růstu plísní a hub, což je obzvláště důležité ve vlhkém prostředí.

Kryty SUNS Goretex jsou ideální volbou pro drahý a luxusní zahradní nábytek, tak pro oblasti s extrémním nebo velmi proměnlivým počasím. Jsou určeny pro ty, kteří hledají naprosto nejlepší ochranu bez ohledu na cenu.

Jak vybrat ten správný ochranný kryt?

Při výběru ochranného krytu pro váš zahradní nábytek je důležité zvážit několik klíčových faktorů. Správný výběr vám nejen zajistí optimální ochranu, ale také ušetří čas a peníze v dlouhodobém horizontu. Zde je podrobný přehled faktorů, které byste měli brát v úvahu:

1. Přesné rozměry vašeho nábytku:
- Změřte výšku, šířku a hloubku každého kusu nábytku.
- Nezapomeňte na případné vyčnívající části, jako jsou opěradla nebo područky.
- U stolů měřte is rozloženými židlemi, pokud je plánujete zakrývat spolu.

2. Klimatické podmínky ve vaší oblasti:
- Zvažte, zda žijete v oblasti s vysokými srážkami, intenzivním slunečním zářením nebo extrémním chladem.
- Máte-li proměnlivé počasí, hledejte univerzálnější řešení.

3. Váš rozpočet:
- Stanovte si, kolik jste ochotni investovat do ochrany vašeho nábytku.
- Pamatujte, že kvalitnější kryty mohou být dražší, ale často mají delší životnost a lépe chrání vaši investici do nábytku.

4. Frekvence používání nábytku:
- Pokud nábytek používáte často, budete potřebovat kryt, který se snadno nasazuje a skládá.
- Pro sezónně používaný nábytek můžete zvážit odolnější, ale méně praktická řešení.

5. Potřeba prodyšnosti:
- V oblastech s vysokou vlhkostí je prodyšnost krytu klíčová pro prevenci plísní.
- Materiály jako Goretex nebo speciálně upravený polyester nabízejí dobrou rovnováhu mezi vodotěsností a prodyšností.

6. Odolnost vůči UV záření:
- Pokud je váš nábytek často vystaven přímému slunci, hledejte kryty s vysokou UV ochranou.
- To nejen ochrání samotný kryt před degradací, ale také prodlouží životnost vašeho nábytku.

7. Kvalita upevňovacích prvků:
- Zkontrolujte, zda kryt má kvalitní zipy, přezky nebo elastické okraje.
- Dobré upevnění zabrání odnášení krytu větrem a zajistí lepší přiléhání.

8. Estetické preference:
- Přestože ochrana je prvořadá, můžete zvážit i vzhled krytu.
- Některé značky nabízejí různé barvy nebo vzory, které mohou ladit s vaší zahradou.

Když zvážíte všechny tyto faktory, budete lépe připraveni učinit informované rozhodnutí. Nezapomeňte, že investice do kvalitního krytu se vám v dlouhodobém horizontu vrátí v podobě lépe chráněného a déle trvajícího nábytku.

Tipy pro maximální ochranu

Abyste ze svých ochranných krytů vytěžili maximum a zabezpečili co nejlepší ochranu vašeho zahradního nábytku, doporučujeme dodržovat následující tipy:

1. Čistěte nábytek před zakrytím:
- Odstraňte veškeré nečistoty, listy a prach z povrchu nábytku.
- Použijte jemný kartáček nebo hadřík k odstranění hůře dostupných nečistot.
- Tímto zabráníte, aby se nečistoty zachytily pod krytem a potenciálně poškodily povrch nábytku.

2. Nechte nábytek i kryt vyschnout:
- Pokud byl nábytek vystaven dešti nebo rose, nechte jej úplně vyschnout před zakrytím.
- Stejně tak kryt by měl být suchý před uskladněním nebo opětovným použitím.
- Vlhkost zachycená pod krytem může vést k tvorbě plísní a rzi.

3. Pravidelně kontrolujte stav:
- Alespoň jednou za měsíc zkontrolujte stav nábytku pod krytem.
- Hledejte známky vlhkosti, plísní nebo poškození.
- Včasné odhalení problémů vám umožní rychle zasáhnout a předejít vážnějším škodám.

4. Umožněte občasné větrání:
- Pokud je to možné, pravidelně odkrývejte nábytek na několik hodin, aby se provětral.
- Toto je obzvláště důležité během delších období nepoužívání, například v zimě.

5. Správně skladujte kryt:
- Když kryt nepoužíváte, skladujte jej na suchém a chladném místě.
- Vyhněte se skladování na přímém slunci nebo ve vlhkých prostorách.
- Před uskladněním se ujistěte, že kryt je čistý a suchý.

6. Buďte opatrní při manipulaci:
- Při nasazování a skládání krytu buďte opatrní, abyste jej nepoškodili.
- Vyhněte se tahání krytu po drsných površích, které by jej mohly poškodit.

7. Provádějte sezónní údržbu:
- Na začátku a konci sezóny důkladně očistěte kryt podle pokynů výrobce.
- Zkontrolujte, zda nejsou poškozeny švy, zipy nebo upevňovací prvky a v případě potřeby je opravte nebo vyměňte.

8. Dbejte na správné upevnění:
- Vždy používejte všechny dostupné upevňovací prvky krytu.
- V případě větrného počasí zvažte dodatečné zatížení nebo ukotvení krytu.

Dodržováním těchto tipů nejen prodloužíte životnost vašich ochranných krytů, ale zabezpečíte i maximální ochranu vašeho zahradního nábytku. Pamatujte, že pravidelná péče a údržba jsou klíčem k dlouhodobé spokojenosti s vaším venkovním prostorem.

Závěr

Ochranné kryty představují relativně malou investici s obrovským dopadem na životnost a vzhled vašeho zahradního nábytku. Ať už si vyberete cenově dostupné řešení od Aerocover, inovativní kryty Tierra Outdoor nebo se rozhodnete pro špičkovou ochranu se SUNS Goretex, můžete si být jisti, že váš nábytek bude chráněn před rozmary počasí.

Se správným výběrem krytu a pečlivým dodržováním doporučení pro údržbu si budete moci užívat svoji zahradu nebo terasu po celá léta, bez obav z poškození vašeho oblíbeného nábytku. Vaše posezení s přáteli, rodinné obědy pod širým nebem či klidné chvíle s knihou v ruce budou o to příjemnější, když budete vědět, že váš nábytek je v bezpečí a připraven kdykoli vám posloužit.

Investice do kvalitního ochranného krytu není jen o ochraně nábytku – je to investice do vaší pohody a do dlouhodobého požitku z vašeho venkovního prostoru. Tak neváhejte a dopřejte svému zahradnímu nábytku ochranu, kterou si zaslouží. Vaše zahrada vám to určitě vrátí léty bezstarostného užívání a krásného vzhledu.

 

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze