Kategorie
 
 
 
 
 

10 benefitů z přidání pergoly do vaší zahrady

Představte si oázu klidu ve vaší vlastní zahradě. Místo, kde se potýká historie s moderním designem. Přesně to vám může poskytnout hliníková pergola. Tyto architektonické skvosty, známé také jako pavilony, mají kořeny hluboko v minulosti. Již staří Egypťané a Římané uměli ocenit jejich krásu a funkčnost. Časem se z nich staly univerzální prvky, které dokáží přeměnit každý vnější prostor na malý ráj.

1. Kouzlo hliníkových pergol

Hliníkové pergoly, často nazývané markýzy, jsou nadčasovým prvkem zahradní architektury. Jejich původ sahá až do starověkého Egypta a Říma, ale svůj půvab si zachovávají i dnes. Proč byste měli uvažovat o hliníkové pergole na své zahradě?

- Bohatá historie: Hliníkové pergoly mají dlouhou tradici v architektonických stylech a dodnes jsou oblíbené v obytných i komerčních prostorách.

- Estetický skvost: Jejich vzdušný design je ideální pro popínavé rostliny, které vytvářejí přirozený zelený baldachýn.

- Ochrana a stín: Pergola vám poskytne příjemný úkryt před sluncem nebo mírným deštěm.

- Všestrannost.

- Nový rozměr bydlení: S pergolou získáte funkční venkovní prostor pro stolování, odpočinek nebo zábavu.

Hliníkové pergoly jsou dokonalou kombinací krásy a praktičnosti, díky čemuž se stávají stále oblíbenější volbou pro úpravu exteriéru.

2. Estetika a přidaná hodnota

Instalací hliníkové pergoly na zahradu nejen zkrášlíte její vzhled, ale také zvýšíte hodnotu své nemovitosti. Proč se vyplatí investovat:

- Hliníkové pergoly dodají vašemu venkovnímu prostoru eleganci a šarm a stanou se přirozeným středem pozornosti.

- Architektonický akcent: Díky široké škále dostupných stylů pergola harmonicky zapadne do architektury vašeho domu a dodá vaší zahradě sofistikovaný nádech.

- Vyšší hodnota: dobře navržená hliníková pergola zvýší atraktivitu vaší nemovitosti pro potenciální kupce.

- Multifunkční prostor: Pergola vytvoří všestranný venkovní prostor pro odpočinek, posezení s přáteli nebo stolování pod širým nebem.

- Celoroční pohodlí: díky zastínění a ochraně před lehkým deštěm si můžete užívat zahradu za každého počasí.

Pergola vaši zahradu nejen zkrášlí, ale také zvýší hodnotu vašeho domu. Vytvoří krásný a funkční venkovní prostor, který si zamilujete.

3. Praktické výhody hliníkových pergol

Hliníkové pergoly nejsou jen pastvou pro oči - přinášejí vaší zahradě také řadu praktických výhod:

- Nové využití prostoru: Pergola vytváří oddělené zóny pro různé činnosti, jako je stolování, posezení nebo odpočinek.

- Příjemný stín: Otevřená střešní konstrukce propouští sluneční paprsky, ale zároveň chrání před přímým slunečním zářením.

- Pergola je ideální konstrukcí pro popínavé rostliny, které zkrášlí vaši zahradu.

- Lepší organizace: Vymezením venkovních obytných prostor vnáší pergola do zahrady řád a soudržnost.

- Prostor pro doplňky: Můžete na ni zavěsit světla, květináče nebo stropní ventilátory a ještě více zvýšit její funkčnost.

4. Nový rozměr venkovního bydlení

- Estetická proměna: Pergola dokáže proměnit obyčejnou zahradu v okouzlující venkovní obytný prostor. Její elegantní design dodá vašemu exteriéru nádech sofistikovanosti a stylu.

- Vymezení prostoru: Vytvořením oddělených zón pro stolování, odpočinek nebo posezení pomáhá pergola vymezit různé oblasti ve vašem venkovním prostoru. Může sloužit jako útulné zákoutí pro odpočinek nebo kouzelné místo pro posezení s přáteli.

- Více soukromí: Pergolu můžete doplnit závěsy, stínícími prvky nebo popínavými rostlinami, které zvýší vaše soukromí. Díky tomu si budete moci vychutnat nerušené chvíle s rodinou a přáteli.

- Ochrana před povětrnostními vlivy: Hliníkové pergoly poskytují příjemný stín v horkých letních dnech a částečnou ochranu před lehkým deštěm. Můžete si tak užívat čerstvého vzduchu bez obav ze špatného počasí.

- Dobře navržená pergola může výrazně zvýšit celkovou hodnotu vašeho domu. Potenciální kupující často vnímají pergoly jako atraktivní prvek, který zvyšuje funkčnost a atraktivitu exteriéru.

Instalací pergoly na zahradě získáte univerzální venkovní prostor, který v sobě spojuje krásu, funkčnost a pohodlí.

5. Obohacení zahrady a krajiny

Začlenění hliníkové pergoly do vaší zahrady zvýší její krásu i funkčnost:

- Pergoly přitahují pozornost a dodávají zahradě hloubku a rozměr.

- Přírodní střecha: S popínavými rostlinami vytvářejí pergoly svěží zelené stříšky, které si hrají se světlem a stínem.

- Koordinovaný styl: Díky široké škále designů pergoly dokonale doplní estetiku vaší zahrady.

- Funkční zóny: Hliníkové pergoly vymezují různé prostory v zahradě, například jídelní koutky nebo relaxační zóny.

- Prostor pro zábavu: S vhodným zahradním posezením, osvětlením a doplňky vytvářejí útulná místa pro odpočinek nebo posezení s přáteli.

6. Materiály a možnosti provedení

Při výběru materiálů pro pergolu máte několik možností, které odpovídají vašemu vkusu a potřebám:

Dřevo: Oblíbená volba díky svému přírodnímu vzhledu a univerzálnosti. Cedr, sekvoje a tlakově ošetřená borovice jsou oblíbené pro svou trvanlivost a odolnost proti hnilobě.

Kov: Kovové pergoly nabízejí moderní a elegantní vzhled. Hliník je oblíbený pro svou lehkost, odolnost proti korozi a minimální údržbu.

Vinyl: Vinylové pergoly se snadno udržují a jsou odolné proti hnilobě, blednutí a hmyzu. Jsou k dispozici v různých barvách a stylech.

Sklolaminátové pergoly: Sklolaminátové pergoly jsou lehké, odolné a mohou napodobovat vzhled dřeva nebo kovu. Jsou odolné proti hnilobě, hmyzu a deformaci.

Možnosti designu: Dřevěné pergoly jsou vhodné pro všechny typy dřevěných zahrad, např:

- Volně stojící: Lze je umístit kdekoli v zahradě jako samostatnou odpočinkovou zónu nebo ústřední bod zájmu.
- Připevněné: Připojené k budově vytvářejí plynulý přechod mezi interiérem a exteriérem.
- Obloukové: S obloukovou horní částí dodávají zahradě architektonický prvek a eleganci.
- Štítové: Díky střeše s dvojitým sklonem poskytují lepší ochranu před sluncem a deštěm.

Díky široké škále materiálů a provedení si můžete pergolu přizpůsobit tak, aby dokonale ladila s vaší zahradou a podtrhla její krásu a funkčnost.

7. Svépomocná vs. profesionální instalace

Při rozhodování o instalaci pergoly máte na výběr mezi řešením svépomocí a profesionální instalací. Zvažte následující faktory:

Instalace svépomocí:

- Úspora nákladů na práci
- Možnost přizpůsobení vlastním požadavkům
- Pocit uspokojení z vlastnoručně dokončeného projektu
- Flexibilita práce vlastním tempem

Profesionální instalace:

- Odbornost a zkušenosti pro kvalitní instalaci
- Úspora času díky efektivní práci
- Často zahrnuje záruku pro váš klid.
- Snížení rizika chyb nebo nehod při instalaci

Při rozhodování zvažte svůj rozpočet, časové možnosti, dovednosti a složitost návrhu pergoly. Zatímco přístup "udělej si sám" může být pro nadšence do kutilských projektů uspokojivý, profesionální instalace nabízí odborné znalosti a efektivitu pro dokonalý výsledek.

8. Údržba a péče o hliníkové pergoly

Pro zachování krásy a dlouhé životnosti vaší hliníkové pergoly je nutná pravidelná údržba. Zde je několik základních tipů:

- Pravidelné čištění: používejte jemný čisticí prostředek s vodou a měkký kartáč. Důkladně opláchněte, abyste zabránili usazování zbytků.

- Kontrola poškození: Pravidelně kontrolujte, zda nejsou uvolněné šrouby, odlupující se barva nebo koroze. Včasné řešení problémů zabrání větším škodám.

- Ochranný nátěr: Pokud má pergola dřevěné části, zvažte použití nátěru chránícího před povětrnostními vlivy.

- Péče o okolí: Udržujte okolní rostliny zastřižené, aby nepoškozovaly konstrukci a neznečišťovaly ji.

- Ochrana proti korozi: Přestože je hliník odolný proti korozi, pravidelně kontrolujte kovové části. V případě potřeby použijte přípravek proti korozi.

Pravidelná údržba nejenže zachová krásu vaší pergoly, ale také zabrání nákladným opravám v budoucnu. Dodržováním těchto jednoduchých kroků zajistíte, že vaše pergola zůstane ozdobou zahrady po mnoho dalších let.

9. Osvětlení a příslušenství

- Osvětlení pergoly vytváří příjemnou atmosféru pro večerní setkání.
- Provázková světla, lucerny nebo nástěnná svítidla dodávají hřejivou, útulnou záři
- Solární světla jsou energeticky účinná a snadno se instalují
- Stropní ventilátor zajišťuje příjemné proudění vzduchu v letních dnech
- Závěsy poskytují soukromí a stín
- Stahovací střecha umožňuje regulovat množství slunce a stínu
- Vestavěné lavičky nebo posezení zvýší pohodlí a funkčnost
- Závěsné květináče nebo mříže pro popínavé rostliny dodají přírodě nádech
- Venkovní doplňky, jako jsou polštáře a koberce, vytvoří útulné zákoutí.

10. Všestrannost hliníkových pergol

Hliníková pergola je mimořádně všestranným doplňkem každé zahrady nebo venkovního prostoru. Může mnoha způsoby zlepšit funkčnost a estetiku vašeho exteriéru:

- Poskytovatel stínu: hliníkové pergoly poskytují příjemný polostín, ideální pro posezení nebo stolování, a zároveň propouštějí dostatek slunečního světla.

- Podpora rostlin: pergoly jsou vynikající konstrukcí pro popínavé rostliny, které vytvářejí přirozenou zelenou střechu.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze